Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karel Brückner už není trenérem rakouské reprezentace

4. 3. 2009

Karel Brückner už není trenérem rakouské fotbalové reprezentace. V dnešním telefonickém rozhovoru s novým prezidentem Rakouského fotbalového svazu Leem Windtnerem se český kouč dohodl na okamžitém odchodu. Informovala o tom agentura APA. "Dne 23.2.2009 jsem na oficiálním osobním jednání s představiteli ÖFB požádal o předčasné ukončení pracovního poměru u rakouské reprezentace dohodou. Rakouská strana dohodu na uvedeném jednání přijala a písemně potvrdila ukončení smlouvy k 28.2.2009," upřesnil v písemném prohlášení Karel Brückner

Windtner zpochybnil Brücknerovo další působení na reprezentační lavičce už v sobotu na tiskové konferenci po nástupu do funkce. Podle spekulací rakouského tisku by mohl českého kouče vystřídat Němec Franco Foda, který vede Sturm Štýrský Hradec.

Nyní devětašedesátiletý kouč se rakouské reprezentace ujal loni v červenci krátce po mistrovství Evropy, na němž vedl český národní tým. Do kvalifikace o postup na mistrovství světa Rakušané vstoupili překvapivou výhrou nad Francií, ale pak přišly ztráty a po čtyřech duelech jsou spolupořadatelé loňského mistrovství Evropy v tabulce své skupiny třetí.

Výhra nad Francií byla jediným vítězstvím Rakušanů v sedmi zápasech pod Brücknerovým vedením, vedle ní nasbírali dvě remízy a čtyři porážky. Pozice zkušeného Čecha na lavičce národního týmu byla už delší dobu nestabilní a nakonec nepovede tým ani v kvalifikačním zápase s Rumunskem, který se bude hrát 1. dubna v Klagenfurtu.

Brücknerův dřívější nejbližší spolupracovník Petr Rada, který se stal jeho nástupcem u českého národního týmu, je přesvědčen, že se Rakušané ukvapili. "To je pro mě překvapení! V případě rakouského mužstva není takový výběr hráčů a viníkem neúspěchů rozhodně nebyl trenér Brückner. Je to neuvážené rozhodnutí, měl mužstvu co dát - zvlášť v kombinaci se svým kolegou Jánem Kociánem. Podle mého mínění měli mít více trpělivosti, protože v nejbližším duelu proti Rumunsku měli velkou šanci na úspěch," řekl šéf české reprezentační lavičky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář